F-978 Slepýš křehký

Ještěr, který bývá kvůli zakrnělým končetinám mylně považován za hada. Dosahuje délky až 50 cm. Nejaktivnější je zrána, za soumraku nebo po teplých deštích, kdy vyhledává potravu – slimáky, žížaly, hmyz a pavouky. Většinu času však žije pod zemí. Zimu tráví ve strnulosti, nejčastěji v norách hlodavců. V případě nebezpečí odlamuje ocas. V ČR patří mezi silně ohrožené druhy.

Slepýš křehký
  • Stát:
    Česká republika
  • Série:
    Fauna (CZ)
  • Číslo v sérii:
    64
  • Technická specifikace:
    laminovaná samolepka, 4 výseky, rozdělená do 5 polí, rozměr 5 × 13 cm
Cena:
15 Kč
Slepýš křehký
Prodejní místa