F-878 Sýček obecný

Nejohroženější sova v ČR, žije zde pouze 100–130 posledních párů. Jeho dramatický úbytek souvisí se změnou lidského přístupu ke krajině. Ztráta lovišť a tím i nedostatek potravy sýčky ovlivňuje hlavně v hnízdní době, kdy musí krmit mladé. To se projevuje menším počtem vyvedených mláďat. Je převážně nočním dravcem, který loví drobné obratlovce i bezobratlé živočichy.

Sýček obecný
  • Stát:
    Česká republika
  • Série:
    Fauna (CZ)
  • Číslo v sérii:
    52
  • Technická specifikace:
    laminovaná samolepka, 4 výseky, rozdělená do 5 polí, rozměr 5 × 13 cm
Cena:
15 Kč
Sýček obecný
Prodejní místa